top of page
image00024.jpeg
 
Ouderbegeleiding
Ouders vervullen een belangrijke rol in het traject en daarom volgt er na ontvangst van de vragenlijst een intakegesprek met ouders. Hierin vertellen ouders hun ervaringen met hun kind. Samen onderzoeken wij waarom het gedrag van je kind je zo raakt en je krijgt tips, praktische handvatten om mee aan de slag te gaan. Na vijf sessies met het kind volgt weer een oudergesprek om wederzijdse bevindingen te delen en eventuele tips te bespreken om thuis mee verder te gaan.
 
Soms heb je alle tips en trucs al geprobeerd en ondanks al je liefde en inzet lukt het niet om een oplossing te vinden voor je opvoedvraagstuk. Een opvoedopstelling of een opstelling met het paard kan jou wellicht verder helpen om te onderzoeken wat er op een diepere laag speelt. Zo weet jij wat  jij nodig hebt en je kind nodig heeft. 
Opstelling met het paard

Als ouder/opvoeder ben jij een belangrijk onderdeel van het systeem van het kind en je speelt een belangrijke rol in de coaching en therapie. Soms word je als ouder geraakt door het gedrag van je kind. Je begrijpt het gedrag van jouw kind niet en het lukt even niet om je eigen emoties te parkeren. Je voelt je belemmerd in je ouderschap maar begrijpt niet waarom. 

Veel van de conflicten en emoties in de opvoeding hebben hun oorsprong in een grote gebeurtenis in het familiesysteem. Deze gebeurtenis werkt op een onbewuste manier door. Als de oorzaak niet herkend en erkend wordt, zullen de conflicten en emoties blijven bestaan. Ouders geven hun patroon (onbewust) door aan hun kind. Voor kinderen is dit een last. Het is een onterechte en veel te zware verantwoordelijkheid. Ze worden er boos van of ontwikkelen gezondheids- of gedragsproblemen.

Wellicht spelen er nog gedachten en gevoelens mee waar jij je nog niet bewust van bent en die jou beïnvloeden in je ouderrol. 

Een opstelling  met het paard biedt een doorbraak in veel opvoedvraagstukken. 

 

In een sessie stap je de ruimte van het paard in en ga je opzoek naar een antwoord op jouw vraag. Paarden reageren van nature op de signalen van het lichaam. Onbewuste thema’s waar je mee zit, komen in een sessie naar boven en in contact met het paard kom je tot nieuwe inzichten en ervaar je ruimte en vrijheid om er op een andere manier naar te kijken en mee om te gaan. 

Als ouder zet je een verandering op een diepere laag in gang. En als de ouder verandert, verandert het kind vanzelf mee. 

De kracht van een opstelling met paarden

·    Eén op één, dus privé

·    Je kind hoeft niet mee en wordt niet onnodig belast

·    Paarden reageren op de taal van het lichaam

·    Tijdens de opvoedopstelling voel je wezenlijk verandering 

·    1 sessie is vaak genoeg 

·    De oplossing is blijvend 

·    De opstelling werkt positief voor het hele gezin 

·    Opvoeden wordt weer ontspannen

 

image00015.jpeg
image00033.jpeg
image00026.jpeg
bottom of page