BTW-nr: NL162755624B01

KVK-nr: 71604340

IBAN: NL58RABO0334671515

Het Land van Zin en Zijn

Zandvoortsestraat 12

6691 EN GENDT

Tel: +31 (0)6 17 17 77 53

info@landvanzinenzijn.nl

© 2019 by Jeroen Boeve. 

Logo Wkkgz.jpg
NFG.jpg
SKJ.png

In de begeleiding zet ik dieren en de buitenruimte op de boerderij spelenderwijs in. Paarden in het bijzonder omdat zij het gedrag van mensen spiegelen. Het zijn kudde- en vluchtdieren, die hun omgeving altijd nauwlettend in de gaten houden op signalen die kunnen duiden op gevaar. Daarom reageren paarden erg gevoelig op hun omgeving en voelen ze kinderen feilloos aan."Waar kinderen moeilijk uiting kunnen geven aan hun gevoel, helpen paarden hierbij.

De reactie van het paard leg ik uit en samen onderzoeken we of dit ook herkenbaar is in het dagelijks leven van het kind." 

 

Het paard is een groot dier met hele grote oren waarmee ze goed kunnen luisteren naar een kind. Ook kunnen kinderen hierin geheimen fluisteren. Het in beweging krijgen van een paard kan een fijn en trots gevoel geven. Kinderen gaan niet op het paard rijden. Er kunnen wel ontspanningsoefeningen gedaan worden op de rug van het paard.

Er zijn veel oefeningen en spelletjes die we met de inzet van paarden kunnen doen. Ik maak ook gebruik van spelmateriaal, ontspanningstechnieken en visualisatie oefeningen. Kinderen worden zich bewust van emoties en gevoelens, ontdekken eigen kwaliteiten en leren nieuwe vaardigheden die zij in het dagelijkse leven goed kunnen gebruiken. 

 

Ervaren van succes en respect

Versterken van zelfvertrouwen

 

Overwinnen van angsten en of agressies

Verbeteren van de concentratie en motivatie

Verbeteren van communicatievaardigheden 

Ontwikkelen van sociale vaardigheden en een positief sociaal contact

Leren om bewust te ontspannen

Verbeteren van schoolse vaardigheden

Leren omgaan met onverwachtse gebeurtenissen